Μάκη μπορείς να μου εξηγήσεις τι σε έπιασε και δίνεις στην αράχνη σου να διαβάζει φιλοσοφία,
λογοτεχνία και κάθε λογής επιστήμη σε ακαδημαικό επίπεδο;
-Μα είναι φυσιολογικό, Σάκη.Δεν σου είχα πει πως θέλω να φτιάξω ιστό λόγιο;

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

διαζευτικοι

-Σακη γιατι λες συνεχεια ή ? Και επιπλεον γιατι ανησυχεις συνεχεια; Στα ρωταω αυτα απο καθαρο ενδιαφερον, και σε καμια περιπτωση δεν ειναι στημενες ερωτησεις που προωθουν απιθανα σεναρια στην υπηρεσια του κακιστου ανεκδοτου που ακολουθει.

-Λεω συνεχεια ή , ή δεν λεω; Ειμαι διαζευτικος ή δεν ειμαι; Ανησυχω! Ανησυχω; Στην πραγματικοτητα Μακη, ειμαι επισημα διαζευτικος και γι αυτο ανησυχω κιολας - ειναι η καταρα του να εισαι διαζευτικος.
-Σοβαρα;
- Σοβαροτατα ή αστεια; Αν θελεις, θα παω στην παγκοσμια συναντηση διαζευτικων μεθαυριο και σε προσκαλω να ερθεις, η να μην ερθεις.
-Οκ, παμε.

Πηγαινουν λοιπον, μπαινουν στο χωρο της εκδηλωσης, και.... παντου, ολοι οι διαζευτικοι να φορανε σουτιεν, και να εχουν ενα βλεμμα ανησυχιας και εγρηγορσης! Μεχρι και ο Σακης βγαζει την μπλουζα του, και απο μεσα σουτιεν!
-Ρε Σακη τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα;
-Ειναι; Η μηπως οχι; Ανησυχω τωρα! Τα σουτιεν Μακη δινουν υπερδυναμεις σε εμας τους διαζευτικους, και τα χερια μας μεταμορφωνονται σε ακτινες καθαρης ενεργειας που σκιζουν τον αερα.... η μηπως οχι;
Ο Σακης να τον κοιταει με βλεμμα οικτου:
-Μαλλον οχι Σακη., νομιζω οτι...

Τοτε ομως ανεβαινει στο ποντιουμ ο μεγας-μαγιστρος-η-μηπως-δεν-ειναι για να χαιρετισει την εναρξη της εκδηλωσης, βαραει ενα γκονγκ, και ολοι μεσα στην αιθουσα σηκωνουν τα χερια ψηλα.

Το τι ακολουθει θυμιζει την καταστροφη του κοσμου στο childhood's end! Η γη να σειεται, ακτινες εκτυφλωτικου φωτος εκτοξευονται απο τα χερια των ανησυχουντων διαζευτικων που εχουν μετατραπει σε καθαρη ενεργεια!

Τοτε μεγας μαγιστρος κοιταει τριγυρω, χαμογελαει, αποκαλυπτει μεσα απο τη ρομπα του το σουτιεν του και λεει:
-ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ! Μπορει να μην εχουμε φινετσα, η μηπως εχουμε, μπορει , επειδη φοραμε σουτιεν να εχουμε αποχαιρετησει μια για παντα το γουστο και το στυλ η οχι, αλλα εκτοξευουμε ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΗΜΗΠΩΣΟΧΙ! ΣΟΥΤΙΕΝ! ΣΟΥΤΙΕΝ ΠΑΝΤΟΥΥΥΥ
ΑΡΓΚ

Ξαφνικα παθαινει εγκεφαλικο απ'την πολλη ενεργεια, και σωριαζεται κατω!Τρεχουν ολοι κοντα του, και ο μεγας μαγιστρος σπαρταραει και παραμιλαει
-Δεν ειμαι στυλατος... και δεν με νοιαζει! Αργκ..... ακεραιος... πρεπει να γινει ακεραιος - κανενας ουρανος... αργκ!  κουπια.... ΠΟΛΕΜΙΚΑ , ραμπο! Τα σχολικα βιβλια... ΑΡΓΚ , αναποδα! Χωρις εψιλον! ........ Κ-κεραυνε... Κ-κεραυνε δεν λες αληθεια, Κ-κεραυνε! Το παιζεις μαγκας απο εκει ψηλα;!

Ολοι κοιτουν αποσβολωμενοι. Συνεχιζει:
-Γλυκα... φερτε μου γλυκα! Σου! Θελω ενα σου! Η μηπως να ΟΡΜΗΞΩ ΝΑ ΤΑ ΦΑΩ ΟΛΑ; ΘΑ ΦΑΩ ΔΕΚΑ, ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΘΑΝΩ!

Δακρυα κυλησαν στα μαγουλα του.
-Η μηπως οχι; Γιατι κατα βαθος ειμαι διαζευτικος.. ειμαστε ολοι διαζευτικοι, απο ολοκληρο τον κοσμο και ανησυχουμε... ανησυχουμε, η μηπως οχι;

και με την τελευταια του πνοη, πατησε *κλικ* στο τηλεχειριστηριο του cd player που κρατουσε, και απο τα τεραστια ηχεια ακουστηκε αυτο:
.... κλικ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

δαιμονολογος


Ηταν ο Μακης  και εκανε το διδακτορικο του στην Ιαπωνικη μυθολογια. Ειδικευοταν στους δαιμονες και τα κακα πνευματα του ιαπωνικου θρυλου, γνωστους και ως "oni".
http://en.wikipedia.org/wiki/Oni
Ειχε αναπτυξει μια μεθοδο επικοινωνιας με τα πνευματα αυτα. Στο εργο αυτο τον ειχε βοηθησει ο φιλος του ο Τοχ (τον θυμαστε; απο αυτο το ανεκδοτο: http://dithenfactory.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html , το τελευταιο στο ποστ.  Consistency, motherfucker!)

Στη ανορθοδοξη θα ελεγε κανεις μεθοδο αυτη, ο Μακης  επινε κοκα κολα, ρευοταν το ονομα του δαιμονα και εκεινος εμφανιζοταν μπροστα του! Για να δουλεψει αυτο το τεχνασμα, επρεπε αφου ρευτει, να φωναξει "ΝΑΙ", και μετα να βρισει, σε συγκεκριμενα 2D σημεια του ωστικου κυματος του ρεψιματος (που τα υπολογιζε απο μια συναρτηση δυο μεταβλητων που ειχε φτιαξει , την ναι(x1,x2 ) ) για να εμφανιστει ο δαιμων.


Ο Μακης λοιπον ειχε τελειοποιησει την μεθοδο, και ειχε επικοινωνησει με τοσα πολλα δαιμονια και πνευματα, που πολλα ζωα της περιοχης, ειχαν αρχισει να συνωστιζονται εξω απο το σπιτι του, μεθυσμενα απο τα μαγικα τσακρα και τα εκτοπλασματα της κολασεως που αφηναν πισω τους τα κολασμενα νεφελιμ και τσουπακαμπρα.

Οχι ολα τα ζωα ομως. Τα panda για παραδειγμα, μισουσαν τους δαιμονες και δεν πλησιαζαν.Ενα απο αυτα τα παντα, η Αννα, ηταν ιδιαιτερως αγαπητο στον Μακη και του εδινε εμπνευση και ιδεες για να ξεπερασει προβληματα στην ερευνα, αλλα ηταν μακρια στο δασος και αυτο γεμιζε τον Μακη με θλιψη.

Μια μερα ο Μακης προσπαθουσε να επικοινωνησει με ενα ιδιαιτερως ντροπαλο oni, τον διαβολικο δαιμονα απο την τριακοστη ογδοη πυλη του κατω κοσμου, τον φοβερο και τρομερο Aftotoa Nekdo Toine Giatoputso  Nagazi, γνωστο απλα με το επιθετο της μανας του, Nagazi.

Το να καλεσεις τον Nagazi ομως δεν ηταν απλη υποθεση... Οι υπολογισμοι του Μακη εδειχναν οτι δεν θα μπορουσε να προλαβει ο ιδιος να βρισει και να φωναξει ΝΑΙ στο ωστικο κυμα του ρεψιματος... θα επρεπε να τον βοηθησει ο Τοχ σε αυτο. Επιπλεον, κατι προφανως ελειπε απο την διαδικασια, αλλα δεν μπορουσε να βρει τι ηταν αυτο....

...ωσπου, βλεπει εξω απ'το παραθυρο και τι να δει! Ολα τα παντα του δασους ειχαν μαζευτει επιτελους εξω απ'το σπιτι του! Δακρυα κυλησαν στα μαγουλα του Μακη, οταν η Αννα ηταν μπροστα επικεφαλης και τον κοιταζε στοργικα!Ο Μακης ανταπεδωσε το βλεμα, και τοτε ηξερε.

Αμεσως στρωθηκε στη δουλεια, και ηταν πια προφανες:Το εξαπλο ολοκληρωμα της συναρτησης ναι(), εδειχνε καθαρα οτι αυτο που ελειπε ηταν φιλια μαγων για να καλεσουν τον δαιμονα.Δεν χωρουσε αμφιβολια: η εμπνευση της Αννας του ειχε δωσει την σωστη απαντηση, και ακομα ενα  κενο στην διαδικασια του summoning ειχε καλυφθει. Ο Μακης επικοινωνει με την γνωστη φιλη του μπεκρου, την Κάτια, στην γαλλικη πρεσβεια. Που αλλου θα εβρισκε μαγους τετοια ωρα;

-λα φρανσουα Μακη. Εισαι σιγουροσέ λα φρανς οτι θελεισουά μαγους γλωσσοφιλουα;
-ναι κατια. Κόνα! Κόνα!

Που φυσικα "κόνα" σημαινει "γρηγορα!" στη γαλλικη διαλεκτο της ιαπωνιας. Πραγματικα, η διευκρινιση αποτελει προσβολη στην νοημοσυνη του αναγνωστη. Ομως τα πραγματα δεν ειχαν τελειωσει εδω. Η σκοτεινη ενεργεια του Nagazi δεν μπορουσε να διατηρηθει στο κενο. Χρειαζοταν ενα δοχειο, ενας ξενιστης για να φιλοξενησει την Ουσια του πνευματος. Μα φυσικα! Ενα πουμα! Ενα τετοιο αιλουροειδες θα ηταν ο τελειος ξενιστης για τον Nagazi.

Αμεσως παιρνει τηλεφωνο τον πασιγωνοστο αγγλο ιπποτη - τοξοτη (οχι στο ζωδιο) , τον Οτέφ και τον εκλιπαρει να πιασει ενα πουμα για το τελετουργικο. Ερχεται ο Οτεφ με το πουμα παραμασχαλα και ολα ειναι ετοιμα για την ιεροτελεστια. (Σ.τ.Τemp : Φημες οτι το πουμα ελεγε συνεχεια "ρο" δεν εχουν εξακριβωθει)

Ολα ηταν ετοιμα.
Αρχιζει το ρεψιμο ο Μακης. ΒΡΟΥΥΥΜ, το ωστικο κυμα εξαπολυεται βρωμερο, και ο Τοχ φωναζει ΝΑΙ!  ΓΑΜΩΤΗΜΠΑΝΑΓΙΑΣΟΥ, ΝΑΙ! ΚΑΡΙΟΛΑΚΩΛΟΜΟΥΝΙΣΚΑΤΟ , κλπ, στις  συντεταγμενες που ειχε δωσει η ανακλασθεισα προς την y=x, συναρτηση ναι(). Οι μαγοι αρχιζουν τα γλωσσοφιλα μεταξυ τους, και η γη αρχιζει να σειεται. Με τον ουρανο να εχει παρει ενα βαθυ κοκκινο του αιματος, τα παντα αρχισαν να τρεμουν τρομαγμενα, ενω αρχαια ιαπωνικα ακουγονται στον αερα.ΚΡΑΚ! Η γη ανοιγει και ενα φρικτο τραγομορφο πλασμα με αποκοσμο μπλε δερμα, και ματια πιο κιτρινα και απο ασθενη με κιρρωση ηπατος εμφανιζεται μεσα απο τις φλογες. Ανοιγει το στομα του, οπου εμφανιζονται σειρες απο κοφτερα δοντια:
-Που σαι ρε Μακη;
-Γεια σου Ναγκαζι.
-Που ειναι το πουμα μου ρε αλητη;
-Να, εδω:

Γνεφει ο Μακης στον Οτεφ, ο τελευταιος πεταει το πουμα στον Nagazi, και αυτος μπαινει μεσα του και το κυριευει με τη μια. Μια φρικτη κραυγη και ενα αποκοσμο πουμισιο γελιο δειχνουν οτι μαλλον κατι πηγε στραβα.
Λεει ο Οτεφ:
-Μακη, δεν ειμαι ειδικος στην ιαπωνικη αρχαιοδαιμονολογια, αλλα ειμαι αρκετα σιγουρος οτι ο Nagazi θα καταστρεψει τον κοσμο τωρα που πηρε υλικη μορφη και την εχουμε πουτσισει!
-Εχεις δικιο Οτεφ! Γρηγορα, σκοτωσε το πουμα!
-Με τι; Με τι;
-Εκει περα, να! Εχει κατι τοξα! Γρηγορα σκοτωσε το!!!

.
.
.
.
.
.

Ο Τακης κλεινει τον φακελο σκεπτικος. Σκουπιζει μια σταλα ιδρωτα απο το μετωπο του και γυριζει στον Μακη:
-Μαλιστα κυριε Μακη. Η αναφορα σας για τα φρικτα γεγονοτα της περασμενης εβδομαδας ειναι υπερπληρης.
-Ευχαριστω κυριε πρυτανη Τακη. Το ξερω οτι ηταν απερισκεπτο εκ μερους μου να προχωρησω σε αυτο το τελετουργικο, αλλα στο τελος το προβλημα διορθωθηκε χωρις δυσαρεστες συνεπειες, αν εξαιρεσεις τον χαμο ενος συμπαθεστατου πουμα.
-Μαλιστα. Θα μπορουσατε ομως να μας δωσετε μια περιληψη απο την δικη σας οπτικη του τι συνεβη; Μια μουσικα κεντρικη ιδεα των σκεψεων σας θα ελεγε κανεις, για να δωσουμε στην κυβερνηση, αφου ειστε αρκετα περιγραφικος και λεπτομερης, και θα θελαμε να μην σπαταλαμε την ωρα και την υπομονη των ανωτερων μας, ποσο μαλλον των αναγνωστων.
-Βεβαιως, κυριε Τακη....



...   click


Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

φιλοσοφοι

Αρχαια ελλαδα, και καθονται ο Μακης και ο Τακης στην πολη-κρατος τους και διαλογιζονται.
Ξαφνικα περναει ενας
-Γεια σου Μακη!
-Γεια σου Σ.

Οταν φευγει, ρωταει ο Τακης
-Καλα ρε, ποιος ειναι αυτος ο Σ?
-Δεν τον ξερεις; Ειναι ο Σακης, αλλα ολοι τον φωναζουν Σ. Ειναι διασημος φιλοσοφος και πολυ εξυπνος, επειδη λυνει αμεσως πανδυσκολους λογικους γριφους... Μαλιστα, σημερα εχει τουρνουα γριφων, αν θες παμε να δουμε τι θα παιχτει.
-Οκ δικε μου γαρ ενεσθαι, ας πηγαινωμεν.

Προφανως και μιλουσαν αρχαια ελληνικα, αφου βρισκονταν στην αρχαια ελλαδα. Πηγαινουν λοιπον στο τουρνουα, που διαγωνιζονται μονο ο Σακης και ενας αλλος. Πρωτος γριφος, ενας γορδιος δεσμος (το πιασατε; επειδη και αυτο αναφερεται σε "ελλαδα", χαχαα) απο λογικα παραδοξα, αφηρημενες δηλωσεις και γλωσσολογικα αινιγματα.
Πεφτουν με τα μουτρα οι δυο διαγωνιζομενοι, ολοι ζητωκραυγαζουν για το φαβορι τον Σακη, αλλα ο αλλος φωναζει την σωστη απαντηση!

Δευτερος γριφος, τα ιδια! Ο αλλος παικτης φωναζει την λυση, κοιταζοντας με μισος τον Σακη!

-Ωχ, Τακη, ο Σ. την εχει ασχημα...
-Γιατι, Μακη;
-Επειδη ο αλλος ειναι και αυτος πασιγνωστος διασημος φιλοσοφος, που εχει βαθυ μισος προς τον Σ. και του παει συνεχεια κοντρα... Μαλιστα συνηθιζει να παιρνει μερος σε αυτους τους διαγωνισμους, μονο και μονο για να μην λυσει τους γριφους ο Σ...
-Καλα ρε Μακη, και ποιος ειναι αυτος δηλαδη;
-Μα δεν ειναι προφανες; Ειναι ο ...

... θα λυσω, μη λυσει ο Σ.

aww


Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

κωλοπολεμος

Τεταρτη ημερα στον κωλοπολεμο, και ο στρατηγος Μακης καλει τον Ινδό Σακη, μελος της ινδικης μισθοφορικης μεραρχιας.

-Σακη, οπως ξερεις η ειρηνη δεν επιτευχθηκε και ο πολεμος του κώλου συνεχιζεται.Θελω αυριο την μεραρχια σου στον βορειοανατολικο λοφο, στις 18:00, να αρχισετε την κωλοαμυνα.

-Στρατηγε Μακη ... στις 18:00 ? Αν θυμαστε καλα, το συμβολαιο που υπογραψαμε για να σας παραχωρησουμε τις υπηρεσιες μας, ελεγε ρητα οτι θα ειμαστε στη διαθεση σας, αλλα μονο το πρωι, αφου οσο προχωραει η ημερα η μυρωδια απο τα συσσωρευμενα σκατοκλανιδια γινεται ανυποφορη.

-Δεν σας ειπα να πολεμησετε στις δεκα το βραδι, αλλα στις εξι το απογευμα. Ειναι αρκετα νωρις.

-Με ολο το σεβασμο στρατηγε, εξι το απογευμα ειναι αργα. Δεν θα πολεμησουμε.

-Ακου να σου πω ινδε... Θα σου τα πω εξω απ'τα δοντια. Εδω εχουμε πολεμο.Οχι απλα πολεμο, αλλα κωλο-πολεμο. Θα υπακουσεις στην διαταγη που σου δινω και θα υπερασπιστειτε τον λοφο με κλανιες και σκατα. Ειναι αρκετα νωρις και δεν ειστε παιδαρελια να σας νταντευουμε!

-Τι θες να πεις στρατηγε;

-Θελω να πω....

http://youtu.be/ag8qy9f34Cg